אור מסתגל למצב החדש בו אימו חווה דיכאון לאחר לידה. דרך עיניו הצעירות נחשף לרגעים שיאלצו אותו לבחור בין רצונותיו לבין טובת המשפחה.
גל, מגיעה אל סבתה רבקה לביקור שגרתי. לכל אחת תכנון אחר למפגש השגרתי כביכול. גל מתכננת לשכנע את רבקה להתנסות בטיפול שיוכל לשפר את מצבה הבריאותי, בעוד שרבקה מתכננת לחגוג לגל יום הולדת מוקדמת, בפעם האחרונה. גל נאלצת להתמודד עם החיים, המוות, וההבנה שהפרידה מסבתה האהובה, קרובה ולא ניתנת לשינוי.
בבית קברות מתקיים מפגש מקרי בין ליצן ואלמנה. דרך מבטים ומעט מילים מתפתחת שיחת נפש שעוזרת לשניהם להתמודד עם האובדן. האלמנה משתפת בסיפור חייה אך הליצן אילם. התקשורת בין השניים מאפשרת לאלמנה לגלות את עברו של הליצן.
הסרט מתאר את הרגעים האחרונים בביתם של זוג בני 50 אחרי שהחליטו להתגרש, כשהם במהלך אריזת הבית לפני המעבר. ברגעים האחרונים האלו נראה את הכאב, הבדידות והקושי בתהליך הפרידה בין השניים, שנע בין התרחקות לקרבה.
ניסיונו המתמיד של אוּרי לשחק ולשכלל את יכולותיו בתחום הדמקה, מתנגש עם הצורך האובססיבי של אימו להזין אותו. זהו סרט העוסק במערכת יחסים מורכבת בין אם לבנה. חייהם המסוגרים, בצל הדיכאון של האם בישראל בשנותיה הראשונות, תקופה אשר היוותה קרקע פורייה להתפתחות משפחות פגועות, ולעיתים פוגעות - מרוב הצורך לגונן.
In the second movie of my trilogy, we can hear a bizarre monologue; we hear my father’s friend reproaching him for leaving Kiev during the collapse of the USSR. I managed to compile this monologue, by using home tapes made by this friend during 2003, which I have edited to a complete coherent piece.
אינה היא עולה חדשה שבגיל 14 צריכה להתמודד עם קשיי השפה, התרבות החדשה וחסרת הנימוס והכי לא צפוי - הבנים הישראלים. מכתב שאינה מקבלת מחברתה באוקראינה, גורם לה לכתוב מכתב תשוב שממחיש את הפער העצום בין הרצון שלה להיות שייכת ונאהבת לבין קשיי הקליטה וההשפלה, שהיא עוברת במציאות.
חברי לביא ליפשיץ היה החייל הראשון שנפל אחרי הכניסה הקרקעית לעזה. יותר משהוא היה חייל, ויותר מכל דבר אחר בעצם, לביא היה אמן. לביא היה צלם מוכשר שהסתובב תמיד עם מצלמה בידו. אפילו זכיתי להכין עם לביא ביחד כמה סרטים קצרים. אחרי הלוויה, הרגשתי תחושה עזה שהדבר שאני ולביא מאוד אוהבים, אמנות, פתאום נהיה חסר כל טעם. איך אפשר להמשיך ליצור בתוך כל הבלאגן הנורא הזה? יחד עם זאת, הרגשתי בתוכי שגם אם זה לא הגיוני או מוצדק או בטוב טעם, צריך אמנות. על תחושה זו בעצם מתבסס הסרט שלי "שיר חדש", אותו הקדשתי ללביא. הסרט דן במשוררת מהעוטף שכמה ימים אחרי הטבח נוסעת כדי לקחת את טיוטת ספר השירים שלה מביתה החרב. בדרכה חזרה למרכז, המשוררת מתקשרת לחברתה, שעובדת כעורכת בהוצאה לאור, ומבקשת ממנה להמשיך ולהתקדם כרגיל עם התוכנית שנרקמה ביניהן להוציא את הספר שלה לאור. אך הבקשה נתקלת בהתנגדות מצד העורכת, שמרגישה שהפצע עוד פתוח והזמן עדיין לא בשל לפרסום של שירה.
דרמת פופ-פאנק ניינטיז. ליב ו2 חברותיה, נערות מתבגרות בחופש הגדול, תרות אחר הרפתקה שתפיג להן את השעמום בלילה טיפוסי בעיר משעממת. מרדף נואש אחר בקבוק וודקה מסתיים בהינף יד במחסן חשוך, בו החתיך של העיר, מנפץ את הפנטזיה של ליב וגוזל ממנה בכוח את המחיר לחופש.
ארתור לחם במשימות סודיות בעברו. כאשר בנו הבכור התגייס לצבא, החל ארתור לחוות פלאשבקים מעברו, שהחזירו אותו לחוות פעם נוספת את הפוסט טראומה שחווה במהלך שירותו האישי אשר ניסה לשכוח.